Bild: Kungsträdgården i Stockholm

Nelson Julgranar

Mitt namn är Mats Nelson. Jag är vd för Nelson Julgranar AB. Min far, Stig Nelson, startade vårt familjeföretag för julgranshandel på 1960-talet. Då var inriktning försäljning av små julgranar till idrottsföreningar, företag och privatpersoner. Vartefter verksamheten växt har efterfrågan ökat på stora julgranar, till gator, gårdar och torg. För att lättare förknippa vårt företagsnamn med vår verksamhet har vi i år 2021 bytt företagsnamn från Stig Nelson Timmerhus AB till Nelson Julgranar AB.
Förutom all försäljning av julgranar, belysning och tillbehör kan vi även leverera midsommarstänger.

I dag drivs företaget av mig och min bror Jan Nelson, tillsammans med våra kompetenta medarbetare. Vi levererar stora och små julgranar till hundratals olika platser runt om i Stor-Stockholm och levererar partigranar över  hela Sverige.

Vårt varumärke är Nelson julgranar och vi är sedan mer än 60 år tillbaka i tiden kända för att erbjuda hög kvalitet och säkra leveranstider.

Odling av rödgran i Danmark

Julgransodling i Danmark.

Våra små julgranar kommer till största delen från Danmark och de stora julgranarna odlas runt Mälardalen upp till Norrtälje. Det tar cirka 8-10 år innan en gran på 2 meter växt klart och hamnar i våra hem som julgran.

Vi samarbetar med ett stort kontaktnät av underentreprenörer, transportörer och leverantörer som utför arbetet med stor tillförlitlighet. Våra granleverantörer har levererat granar till oss i många år, några leverantörer har varit med i mer än 30 år.

Nelson Julgranar står för kontinuitet, långsiktighet och kvalitet.

Mats Nelson

 

Signatur

Mats Nelson, vd